26. september 2007

Halo

Halo 8-logo

Jeg sier ikke mer.


25. september 2007

Om Guds kraft

Korsbro

Jeg har et prinsipp her på bloggen min. Altså, jeg har mange prinsipper, men jeg har blant annet ett spesielt prinsipp. Prinsippet er det at jeg i størst mulig grad skal holde denne bloggen nøytral til de fleste ting, blant annet religion, for å være åpen for flest mulig folk(eslag). Jeg leser mange blogger, blant annet noen som egentlig kun dreier seg om Gud og kristen tro, og jeg tenker at selv om jeg liker det godt selv, virker det ikke som det "massene" ville brukt tid på.

I går tikket altså dagens bibelord inn på mail fra Bibelen.no. Tjenesten er fantastisk, la det være sagt. Men uansett – jeg ble ganske imponert over dette bibelordet. Jeg ble ganske paff over hva dette egentlig sa om Guds enorme kraft, og ikke minst godhet. Og jeg tenkte at dette ville jeg blogge om. Men så tenkte jeg videre (ja, jeg tenker mye) at dette egentlig ikke hadde blitt gjort før i bloggen min, og at dette kanskje var noe jeg skulle vurdere litt mer før jeg bega meg ut på.

Så tikket altså dagens bibelord inn på mail her. Og til min store forundrelse var motivet her nesten helt likt. Igjen ble jeg paff over Guds kraft og godhet.

Og så tenkte jeg (ja, hva ellers?) at dette ikke kunne være tilfeldig. (Jeg har sluttet å tro på tilfeldigheter. Altså, de store tilfeldighetene. Men det er en sak for en annen gang.) Så, her er jeg, on my knees, og legger ut det jeg mente var så fantastisk og vitner om Guds kraft og godhet. De som overhodet ikke er interesserte får heller hoppe over blogginnleggene merket med "Kristendom" eller noe slikt.

Det første er fra Luk 7,11–17:

11 Kort tid etter ga Jesus seg på vei til en by som heter Nain. Disiplene og en stor folkemengde dro sammen med ham. 12 Da han nærmet seg byporten, ble en død båret ut til graven. Han var sin mors eneste sønn, og hun var enke. Sammen med henne kom et stort følge fra byen. 13 Da Herren fikk se enken, fikk han inderlig medfølelse med henne og sa: «Gråt ikke!» 14 Så gikk han bort og la hånden på båren. De som bar den, stanset, og han sa: «Du unge mann, jeg sier deg: Stå opp!» 15 Da satte den døde seg opp og begynte å tale, og Jesus ga ham til moren. 16 Alle ble grepet av ærefrykt, og de lovpriste Gud. «En stor profet er oppreist blant oss,» sa de, «Gud har gjestet sitt folk.» 17 Dette ordet om ham spredte seg i hele Judea og området omkring.

Det andre er fra Apg 20,7–12:

7 Den første dagen i uken var vi samlet for å bryte brødet. Paulus talte til dem, og han holdt på helt til midnatt siden han skulle reise neste dag. 8 Vi var samlet i en sal i øverste etasje, og der var det mange lamper. 9 I vinduet satt en ung gutt som het Evtykos. Da Paulus talte så lenge, falt han i dyp søvn, og overmannet av søvnen falt han ut av vinduet fra tredje etasje. Da de tok ham opp, var han død. 10 Men Paulus gikk ned, bøyde seg over ham og slo armene rundt ham. «Vær ikke urolige,» sa han. «Det er liv i ham.» 11 Så gikk han opp igjen, brøt brødet og spiste, og talte igjen lenge, helt til det lysnet. Da dro han av sted. 12 Gutten brakte de hjem i live, og det var til stor trøst for dem.

Jeg mener, to "dagens ord" to dager på rad som begge handler om å bli vekket opp fra de døde. Hvor stort er ikke det?

21. september 2007

Christer på radio, again

Nok en gang ble stemmen min sendt på luften på radio! Tredje gangen, faktisk. Første var for et par år siden da jeg vant billetter til Anastacia-konserten, andre gangen var da jeg sendte inn en "Mina-reklame" til programmet Mina på P3, og nå sendte jeg altså inn tips til Radio 1 til hvor den Jagede kunne befinne seg. Ingenting spesielt, altså.

Og mens vi snakker om å reke seg:

19. september 2007

Ny mobil ankommet!

Endelig!

Jeg hentet min kjære nye Nokia 6290 i går etter jobb, tilfeldigvis rett etter at min forrige LG G5400 på alvor begynte å takke for seg. Det passet jo bra. =)

Og apropos en bedre verden: Vannløselig tyggegummi må vel være den perfekte match for Bergens gater. Og når vi er inne på finurlige ting, så kan vi vel nevne at man endelig har funnet opp teknologien bak de magiske bildene i Harry Potter-verdenen. Aner jeg en nært forestående åpningsutgave av Aftenprofeten snart?

Kan forresten slenge med en liten video. Om man tegner en tegning forfra eller bakfra har faktisk mye å si. =D

14. september 2007

Loud Sex

Vil bare rette oppmerksomheten mot den nyeste xkcd-stripen, Loud Sex. Dette er et skoleeksempel på hva xkcd dreier seg om, og for øvrig noe av det beste jeg har lest i nyere tid. =D

Loud Sex

10. september 2007

Freshman

Stemmeseddel og valgurne

Da var min aller første stemme noensinne avlevert. Jej for that! Min stemme gikk til Venstre, ettersom jeg mener de har en grei miljøpolitikk. (Nei, jeg har ikke satt meg noe særlig dypt inn i ting. :P )

Jeg var dog forresten litt "avansert" og gav stemmer til Alf Helge Greaker fra Venstre (kjenner karen litt, må jo stemme da) og Jarl Birger Høva fra Sentrumsalliansen, som jeg mener også et flott parti.

(Let the flame war begin...)

7. september 2007

Ny mobil på vei!

Nokia 6290

Haha! Endelig skal jeg bli kvitt det gamle dråget mitt. Farvel til sørkoreaneren LG, velkommen til finnen Nokia! Sannelig, sannelig jeg sier deg: Velkommen Symbian, velkommen kamera, og velkommen nytt liv!

Da var altså Nokia 6290 bestilt for 2600,-ish fra Komplett.no, sammen med et microSD-minnekort fra TwinMOS på 2 GB. Minnekortet kostet bare to lusne hundrelapper ekstra! Jises. Telefonen har uansett bare 50 MB innebygget minne (dog mer enn blehfonen jeg har nå, som kun har én. Megabyte altså, ikke gigabyte.)

Etter å ha dradd rundt på den gamle lusingen i tre hele år skal det endelig åpenbares en ny verden for meg.

Endelig!

3. september 2007

Still alive!

Trommestikker

Wow, lenge siden siste innlegg. Og det har faktisk skjedd en del. Får vel ta den raske versjonen.

Jeg koser meg stort som VOKT-arbeider i kirken og på skolen. På skolen får jeg fremdeles til stadighet høre klart og tydelig hvor utrolig bra det er at jeg er der. Og det virker som også elevene koser seg (inkludert spesialelevene jeg jobber med), så jeg skal ikke si noe imot det.

Jeg er i stort sett godt humør for tiden, for jeg har nemlig OMMØBLERT på rommet. Begynte litt etter klokken seks forrige mandag, ferdig kvart på ti. Først halv ti oppdaget noen faktisk hva som foregikk her nede på rommet mitt - pappa kom helt tilfeldig inn bare for å slenge inn en kommentar. Altså: Nesten samtlige i huset var hjemme, og jeg ommøblerte i over tre timer før noen merket noenting. ^_^ (Og ommøbleringen fant sted etter en enda lengre ryddesjau...)

Og ja, så har jeg jo vært på et todagers kurs i den nye trosopplæringsreformen som skal innføres etter hvert. Mer kommer kanskje når jeg har fått konkretisert det litt i hodet mitt. Det er for øvrig i forbindelse med trosopplæringsreformen Rolling Magazine skal arrangeres.

Ellers har jeg det tipp topp, bort sett fra at meg og Aina ikke har hatt mye menneskelig kontakt denne uken av ymse grunner. Det skal rettes på nå! =D

Oppdatering: Jess! Endelig fant jeg synderen.